Wysokie obroty po wymianie rozrządu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Piotr Gadziński
    Classic
    • 2007
    • 3

Zamieszczone przez babar
    A czym sie różni 3B1 837 015 A od 3B1 837 016 A ?

Czy na pewno jest to do auta przed liftem?

[EDIT]
    I jeszcze widzę, że jest taki nr 3B1 837 015Q.

Mógłby ktoś mi wyjaśnić czym to się różni?
    016 A to prawy przód

[ Dodano: Sob 21 Cze, 08 16:13 ]
    Zamieszczone przez babar
    A czym sie różni 3B1 837 015 A od 3B1 837 016 A ?

Czy na pewno jest to do auta przed liftem?

[EDIT]
    I jeszcze widzę, że jest taki nr 3B1 837 015Q.

Mógłby ktoś mi wyjaśnić czym to się różni?
    A 015Q to właśnie do Oct po lifcie
    Piotr
  • AdamGd
    Classic
    • 2006
    • 14

Witam wszystkich , mam problem z silnikiem 1.6 (75koni) dzisiaj wymieniałem pasek rozrządu ,z pompą wody i paskiem klinowym i po odebraniu auta z warsztatu stwierdziłem ze Octavia ma wyższe obroty jak odpalam to obrotomierz dochodzi do 3tyś obrotów po ok. 3-4 sek. Spada do tysiąca i nie ras na światłach podskoczy do 1200obr chciałem zawrócić do warsztatu ale spieszyłem się do pracy , kolega w pracy mi powiedział że ma to związek z nową pompy wody i po jakimś czasie się uspokoi ale strasznie mnie to denerwuje , dodam jeszcze że dzień przed wymianą rozrządu pękł mi pasek klinowy ale to chyba akurat niema nic z tym wspólnego

Komentarz

• piotrekpruszcz
      Ambiente
      S_OCP Member
      • 2007
      • 122

Bardziej bym się skłaniał w kierunku przepustnicy ze Ci przy okazji zaczyna umierać ( na VAG-u wyjdzie)... Sprawdz czy nie jest brudna - wyczyść zaadaptuj i wtedy sprawdz jak silnik działa....

Komentarz

• AdamGd
        Classic
        • 2006
        • 14

Dziś w pracy czyściłem przepustnice wymieniłem filtr powietrza trochę było lepiej ale dalej to nie było jeszcze to , już byłem załamany i wyjąłem na godzinę akumulator w celu podładowania jak go włożyłem to od razu lepiej nie ras jeszcze na chwilę skaczą obroty ale już jest od razu lepiej więc nie wiem za bardzo jaka to była przyczyna
        Pozdrawiam

Komentarz

• kurynio
          Ambiente
          • 2007
          • 166

tak jak kolegapiotrekpruszcz,, skłaniałbym się w kierunku awarii przepustnicy, było już troszku o tym na forum, ale najważniejsze przy czyszczeniu są 2 rzeczy:

1. czyszczenie na ciepłym silniku, (polecam środek ONE SHOT firmy KENT)
          2. po wyczyszczeniu wprowadzenia nastawów podstawowych (adaptacja przepustnicy)

Tylko tak, jeżeli auto samoczynnie gasnie przy wrzucaniu na luz, bądź obroty falują, to czyszczenie może pomóc, ale gdy obroty samoczynnie wchodza na wysokie, to można bardziej spróbować wprowadzić nastawy, ale w większości świadczyło to, że przepustnica najlepsze lata ma już za sobą...

Komentarz

• bastek016
            Ambiente
            • 2005
            • 163

powiem ci tak jeśli ten błąd przepustnicy raz się pokazał to amen wyciscisz skasujesz błąd i masz spokój na 2 3 miesiące i bedzie to samo ja miałem już kompletnie dosyc . Kupiłem na allegro nie orginalną , smiga aż miło już ok rok dałem za nią ok 250 zł i mam kompletny spokój

Komentarz

• AdamGd
              Classic
              • 2006
              • 14

bastek016 masz chyba racje jak na razie nie jest źle ale to pewnie tylko na jakiś czas już tak patrzałem na allegro w jakich są cenach , tylko z tego co wiem to przy wymianie będzie konieczna podpięcie komputera a z tym to będzie u mnie problem
              Pozdrawiam

Komentarz

• Krzych
                Rider
                • 2005
                • 671

Stawiam na "lewe powietrze", może przypadkowo rozłączyli jakiś przewód z podciśnieniem i ciągnie dodatkowe powietrze poza przepustnicą?
                DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
                www.chiptuning.katowice.pl
                DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

• bastek016
                  Ambiente
                  • 2005
                  • 163

nie ma szans te objawy które opisuje kolega miałem przez rok i wiem że przepustnica w tym aucie to jego najsłabszy punkt

Komentarz

• piotrekpruszcz
                    Ambiente
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 122

Zanim kupisz nową (ok 450zł za zamiennik- tyle dałem za swoj na skodaczesci.pl) proponuje podpiąć sie pod kompa i wyjdzie czy winowajca to przepustnica.

Komentarz

Pracuję...